Blockachain srečanje Slovenija 2017

Spoštovani,

vabimo vas na Blockchain srečanje Slovenija 2017, ki ga v petek, 30.6.2017, ob 19. uri v Kulturno  gospodarskem središču evropskih vesoljskih tehnologij – KSEVT v Vitanju organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije v sodelovanju s Kulturno gospodarskim središčem evropskih vesoljskih tehnologij in partnerskimi organizacijami.

»Blockchain« tehnologija oziroma Tehnologija verige podatkovnih blokov uvaja zanimiva pravila delovanja za zagotavljanje integritete podatkov, ki se izmenjujejo med številnimi napravami, uporablja porazdeljene zahtevne izračune. Za razliko od do sedaj uporabljenih tehnologij na internetu, ki nam omogočajo prenos informacij, nam blockchain tehnologija omogoča varno prenašati tudi vrednosti. Omogoča večjo učinkovitost storitev in lahko služi kot osnova za poslovne storitve in storitve države.

V sklopu pozicioniranja Slovenije in njenega gospodarstva v “Zeleno – Kreativno – Pametno« si Republika Slovenija prizadeva postati ena izmed vodilnih držav pri uvajanju in uporabi blockchain tehnologij. Uspešna slovenska podjetja na področju uporabe blockchain tehnologij se že uvrščajo med vodilne razvijalce digitalnih investicijskih platform na svetu in to je dobra osnova, da Slovenija izkoristi razvojni potencial, in postane vodilna »blockchain startup« destinacija na svetu, kar je v blogu z naslovom: Slovenija naj postane ena najbolj zaželenih destinacij za “blockchain” zagonska podjetja zapisal Zenel Batagelj. Blog je objavljen TUKAJ.

Dogodek je namenjen predstavitvi izzivov, primerov razvijajočih se praks in uspešnih tehnoloških rešitev, ki so jih razvila slovenska podjetja in povezovanju ključnih akterjev s tega področja.

Program:

19.00 – 19.20 Uporaba blockchain tehnologije na ravni države
Boris Koprivnikar, minister za javno upravo in pooblaščenec za digitalne tehnologije
Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije
dr. Phil Godsiff, Surrey Centre for the Digital Economy, Surrey Business School, University of Surrey in soavtor študije vlade Velike Britanije Distributed Ledger Tehnology: beyond blockchain, ki jo lahko snemete TUKAJ

19.20 Potenciali in področja razvoja blockchain tehnologij v Sloveniji in svetu
Tomislav MučičNetis
Tim M. Žagar, Iconomi 
Jan IsakovičCofound.it 
Zenel BatageljIconomi in Cofound.it 
Gregor NovakSonce energija

20.00 Mreženje ob družabnem večeru

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev, je potrebna prijava najkasneje do 27.6.2017 na elektronski naslov E: nena.dokuzov@gov.si.

Vljudno vabljeni!

Tadej Slapnik
državni sekretar
Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije
Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana
W: www.vlada.si/zeleno
E: tadej.slapnik@gov.si
M: 031 348 930