Otvoritev Aleje pionirjev

Dragi prijatelji!

V okviru kulturnega programa svečane otvoritve doprsnih kipov Konstantina Ciolkovskega in Hermana Potočnika – Noordunga

vas v četrtek, 29. novembra 2018, ob 15. uri prisrčno vabimo

na koncert glasbenikov iz Sankt Peterburga.

Nastopili bodo:

Ansambel TEREM – KVARTET 
in
solistka Marijinskega gledališča OKSANA ŠILOVA.

TEREM – KVARTET je praktično edinstven pojav v svetu glasbe. Ansambel je doživel uspeh že takoj s svojim prvim koncertom. V tridesetih letih delovanja je TEREM – KVARTET gostoval na več kot 3.000 koncertih v 65 državah sveta in posnel dve desetini zgoščenk. Med drugim je nastopal v Vatikanu pred papežem in materjo Terezo, pred princem Charlesom v palači sv. Jakoba, na vrhu G8 v Sankt Peterburgu (The 32nd G8 summit), na olimpijskih igrah v Barceloni, pa tudi v Londonu, Vancouvru ter Sočiju na tekmovanju za pesem Evrovizije v Moskvi. Seznam njihovih nagrad in priznanj je neskončen.
TEREM – KVARTET je že davno postal simbol Sankt Peterburga in Rusije in nastopa kot “odposlanec” pri dogodkih mednarodnega pomena. Zato se ansambel imenuje “mestna vizitka” in ga poznavalci  postavljajo praktično na isto mesto kot Ermitaž, Marijinsko  gledališče ter  Ruski muzej.

OKSANA ŠILOVA (sopran), nagrajenka mednarodnih tekmovanj.
Sopran Oksane Šilove, o kateri poznavalci pravijo, da ima kristalno barvo glasu in neverjetno širok umetniški obseg, je osvojil priznanje ruskih in tujih opernih ljubiteljev. Solistka nastopa v Rusiji in tujini na prestižnih mednarodnih festivalih. Sodeluje z izvrstnimi dirigenti, kot so Valerij Gergijev, Gianandrea Noseda, Pablo Heras-Casado, Michael Güttler in drugi. Je dobitnica nagrade društva gledalcev St. Petersburga “Gledališče” za čustvene in vokalne sposobnosti za uprizoritev vloge Violette v Verdijevi operi Traviata.

Posebni gost programa MANCA IZMAJLOVA je znana slovenska pevka in igralka. Večkrat je nastopila na prestižnih prizoriščih po svetu. Kritiki in mediji so večkrat opozorili na njen neverjetno mehki, žametni glas in čustveni nastop, ki se dotika občutljivih strun duše poslušalca.

Za udeležence dogodka organiziramo brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Ljubljana-Vitanje-Ljubljana. Prijave zbiramo do 27. novembra 2018, do 18. ure, na telefonsko številko 01 434 59 98 ali na elektronski naslov info@ruskicenter.si – z besedo Vitanje v rubriki Sporočilo.

O točnem kraju in času odhoda iz Ljubljane vas obvestimo naknadno – najkasneje 28. novembra (okvirni odhod avtobusa bo s parkirišča Ljubljana – Dolgi most ob 13. uri).

 

Program prireditve:

14.00 – 14.45 – Srečanje kozmonavta, Heroja Rusije Jurija Baturina s slovenskimi učenci in dijaki

15.00 – 15.10 – Slovesna otvoritev Aleje pionirjev kozmonavtike in doprsnih kipov

15.10 – 17.00 – Nastop častnih gostov in kulturni program z nastopom vrhunskega ansambla TEREM – KVARTET in solistke Marijinskega gledališča OKSANE ŠILOVE iz Rusije. Posebna gostja programa bo MANCA IZMAJLOVA.

17.00 – 18.30 – Sprejem in prijateljsko druženje s pogostitvijo

Izvedbo dogodka omogočajo Veleposlaništvo Ruske federacijeobčina Vitanje in Center Noordung.

Organizatorji dopuščamo možnost spremembe programa.