Koncert Nathan Kalish

Glasba je umetnost, ki ji daje čar prepletanje najrazličnejših žanrov. Spoznavanje novega in umik od vsakdanjih melodij dopolnjujeta človeško dušo.

Izkoristite odlično priložnost in v čudovitem ambientu arhitekture Centra Noordung prisluhnite napevom pristne ameriške country glasbe v izvedbi ameriškega pevca Nathana Kalisha.

Nathan prihaja v Vitanje v sklopu svoje evropske turneje.

Vljudno vabljeni v petek, 5. 11., ob 19. uri.

VSTOP PROST!

Nathan Kalish

BIO

Nathan Kalish je v zadnjem desetletju povprečno imel 200 nastopov na leto na različnih lokacijah po vsej ZDA. Na podlagi pridobljenih izkušenj s poti je ustvaril novo zbirko pesmi za svoj deseti album »Songs for Nobody« (»Pesmi za nikogar«). Njegov zvok je bil opisan kot “edinstvena mešanica glasbenih zvrsti americane, rockabillyja in outlaw countryja”. S svojimi ostrimi in intimnimi besedili poslušalce preslika s sovoznikovega sedeža svojega potovalnega kombija do povečevalnega stekla, usmerjenega v temnejšo stran ameriške kulture. Ne deli le svojih izkušenj, ampak tudi izkušnje ljudi, ki jih je srečal na poti.

Nathan Kalish je multiinstrumentalist, tekstopisec in turnejski glasbenik. Njegov urnik je polno zaseden celo leto, nastopa po Evropi in po celotnih Združenih državah Amerike. Nastopa s svojo rock skupino Nathan Kalish and the Wildfire, svojo skupino country glasbe Nathan Kalish and the Lastcallers in kot samostojni pevec.

Njegovo glasbo primerjajo z glasbo Johna Prinea, Toma Pettyja in Paula Westerberga. V samozaložbi je izdal šest albumov in sodeloval pri ploščah neštetih drugih izvajalcev/skupin, poleg glasbenega udejstvovanja pa je še vedno plodovit pisec.