Okrogla miza – Kako z družbenimi inovacijami spodbuditi sistemske spremembe?

Vljudno vabljeni na OKROGLO MIZO z naslovom KAKO Z DRUŽBENIMI INOVACIJAMI SPODBUDITI SISTEMSKE SPREMEMBE?’. Srečanje organiziramo v okviru izvedbe projekta ASISAlpine Social Innovation Strategy (Interreg Alpine Space), katerega namen je spodbuditi hitrejši in celovitejši razvoj družbenih inovacij na vseh ravneh družbe.

Glavni cilj projekta pa je, da se družbeno inoviranje spodbudi tudi z javnimi politikami, zakoni in finančnimi instrumenti. S tem želimo na ravni projekta doseči trajnostno in dolgoročno pozicioniranje družbenih inovacij kot ključnega faktorja ekonomskega razvoja in družbenega blagostanja.

Center Noordung in RA Kozjansko kot partnerja pri projektu aktivno sodelujeta v procesu oblikovanja predlogov novih politik, ki podpirajo družbene inovacije in delujeta kot glasnika predlogov, katere bomo skupaj oblikovali v obliki Bele Knjige.

 

Okrogla miza se bo izvedla v torek, 22. oktobra 2019 v Vitanju. Potekala bo med 9 :00 in 14 :00 uro v večnamenski dvorani Centra Noordung.

 

 

AGENDA

 

9:00 – 9:30

Sprejem udeležencev (kava)

Ogled predstavljenih projektov na področju družbenih inovacij v preddverju Centra Noordung.

 

9:30 – 11:00

Predstavitev projekta ASIS (Tanja Tamše, koordinator projekta)

Predstavitev podpornih politik na področju socialnega podjetništva v Sloveniji (Mag. Janez Topolšek, vodja sektorja za socialno podjetništvo, zadružništvo in ekonomsko demokracijo na MGRT)

Evropski pogled na družbene inovacije (Mag. Primož Šporar, član Evropskega ekonomsko socialnega odbora)

 

11:00 – 12:00

Odmor s pogostitvijo

Mreženje in ogled Centra Noordung

 

12:00 – 13:30

Svetovna kavarna (World cafe format debate) na temo ‘KAKO Z DRUŽBENIMI INOVACIJAMI SPODBUDITI SISTEMSKE SPREMEMBE?’
Z nami bodo stopili v debato eksperti s področju družbenih inovacij:
Dr. Slavko Gaber, Mag. Primož Šporar, Mag. Janez Topolšek, Željko Khermayer, Mojca Ž. Metelko in Kaja Cunk. (Okroglo mizo in delavnico moderira: Simona Roškar)
Vodena delavnica/debata, katere cilj je Oblikovati predloge in izboljšave razvojnih politik na področju družbenih inovacij.

 

13 :30 – 14 :00

Mreženje

 

 

Prosimo za prijave do najkasneje 18.10.2019. Za vse udeležence je dogodek brezplačen, omogočen pa je tudi brezplačni samostojni ogled Centra Noordung.
Prijave in dodatne informacije na:
tanja@center-noordung.si, ali na tel. št. 041 229 035.

 

 

S sodelovanjem na okrogli mizi boste doprinesli ne le projektu ASIS, ampak tudi oblikovanju novih in izboljšavi trenutnih politik na področju družbenih inovacij. Izkoristite to priložnost in :

  • Izrazite svoje mnenje glede trenutnih podpornih politik na področju družbenih inovacij.
  • Delite z nami vaše izkušnje in znanja s področja družbenih inovacij.
  • Predstavite vaš projekt, ki ustvarja družbeni učinek.
  • Povežite se z drugimi družbenimi inovatorji in zasnujte nov projekt.
  • Sooblikujte politike v podporo družbenim inovatorjem.
  • Aktivno doprinesite k sistemskim spremembam.
  • Spoznajte pionirja vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga in spoznajte kaj je bil njegov dorinos človeštvu.

 

 

Veseli bomo vaše udeležbe. Nadejamo se dolgoročnemu sodelovanja in skupnemu oblikovanju predlogov novih politik v podporo družbenim inovacijam. Tema družbenih inovacij je zelo pomembna in vedno bolj prisotna tudi v Sloveniji. Upamo, da bomo s tem projektom in vašo podporo uspeli sokreirati okolje, ki podpira in spodbuja družbene inovacije pri nas in v širši alpski regiji.