Spletni MOS, od 8. do 22. oktobra 2020

Udeležba Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na Spletnem MOS 2020

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se že več let udeležuje sejma MOS.

Letošnji MOS 2020 bo zaradi epidemije COVID-19 potekal na drugačen, digitalen način. Vsebine bodo prilagojene spletnemu ogledu udeležencev. Spletni MOS poteka med 8. in 22. oktobrom 2020.

Tudi na letošnjem MOS se bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (v nadaljevanju: ministrstvo) predstavilo celovito. Na skupni platformi Spletnega MOS https://ce-sejem.si/spletni-sejem/ bomo predstavili tako svoje delo kot delo naših organov v sestavi in izvajalskih institucij. Aktualne vsebine bodo predstavljene za vsa naša področja, in sicer:

· Podjetništvo, internacionalizacijo in tehnologijo

· Turizem

· Lesarstvo

· Notranji trg

· Regionalni razvoj

 

Predstavili bodo ukrepe, ki jih ponuja država za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti za podjetja in potencialne podjetnike. Vabljeni na našo skupno predstavitev: https://sejem.ce-sejem.si/mos/ministrstvo-za-gospodarski-razvoj-in-tehnologijo

 

V sklopu spletnega MOS 2020 bo namenjen tudi dogodek, na katerem bodo predstavljeni COVID ukrepi in instrumenti usmerjanja razvojnih spodbud v prihodnosti. Dogodek bo potekal 14. oktobra 2020 ob 18h uri pod naslovom: “Skupaj premagajmo COVID”, posvet za podjetja o najnovejših ukrepih za omilitev posledic koronavirusa. Predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega podjetniškega sklada, SID banke in SPIRIT, bodo v živo predstavljale aktualne ukrepe, podjetja in ostali zainteresirani pa bodo lahko dogodek spremljali preko spletne platforme v realnem času na daljavo in hkrati govornikom tudi zastavljali vprašanja. Udeležba je brezplačna.

 

Center Noordung na spletni platformi predstavlja svoje redne vsebine, hkrati pa promovira tudi dve začasni razstavi, ki sta bili omogočeni s sodelovanjem veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani – do konca februarja 2021 gostimo v Sloveniji kamen z Lune, do konca oktobra 2020 pa kip replike skafandra Neila Armstronga.

 

 

Vljudno vabljeni!