Spletno predavanje Velika konjunkcija 2020 v organizaciji Astronomskega društva Orion

Danes, 16. 12. 2020, ob 18. uri vabljeni, da prisluhnete predavanju Velika konjunkcija 2020 v organizaciji Astronomskega društva Orion. Namreč v ponedeljek, 21. 12., bo na našem nebu vidna konjunkcija Jupitra in Saturna, o čemer bo na predavanju govoril prof. dr. Igor Žiberna, ki bo navedel tudi nekaj praktičnih navodil za opazovanje konjunkcije in naštel nekaj zanimivih izzivov za opazovalce.
Predavanje bo potekalo preko videokonferenčnega sistem Jitsi v sobi adorion od 17.55 dalje. Dostop je mogoč v:
spletnem brskalniku (priporočamo Chrome) na spletnem naslovu https://meet.jit.si/adorion. Če vas brskalnik vpraša za dovoljenje za uporabo kamere ali mikrofona, kliknemo Dovoli (Allow). Zaradi lažje prepoznavnosti pišemo s svoje ime in priimek. Prijavimo se s klikom na Join meeting.
ali preko aplikacije za mobilne naprave. Na mobilno napravo namestimo  aplikacijo Jitsi Meet (Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/jitsi-meet/id1165103905, Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet). Aplikacijo odpremo in v meniju poiščemo zavihek Nastavitve, kjer vpišemo svoje ime in priimek. vpišemo ime sobe adorion in tapnemo Pridruži se. Če nas naprava vpraša za dovoljenje za uporabo mikrofona in kamere, ji dovolimo.
In še nekaj dodatnih informacij:
– prijava v sobo adorion bo možna od 17.55 dalje,
– vpišete se z izklopljenim mikrofonom in kamero,
– čas za diskusijo bo po končanem predavanju,
– če se med predavanjem pojavi kakšno vprašanje, dvignemo roko s klikom na ikono roke in počakamo.
Vabljeni!