Življenje K. E. Ciolkovskega – IN JAZ SEM PRIŽGAL TA OGENJ

Življenje K. E. Ciolkovskega

‘IN JAZ SEM PRIŽGAL TA OGENJ’

 

Spoštovani,

 

Vabimo vas na predstavitev in pogovor o življenju Konstantina Edvardoviča Ciolkovskega, velikega ruskega matematika, fizika, letalskega in raketnega konstruktorja, inženirja, pedagoga in pisatelja, ki se bo odvil v Centru Noordung v Vitanju, v petek 18.9.2020 ob 18:30.

Skozi življenje in delo velikega misleca nas bo vodila Tatjana Tomažin Dakić, mag. posl. ved, ki že nekaj let ljubiteljsko raziskuje tematiko ruskega kozmizma v katerega prištevamo tudi izjemnega Ciolkovskega. Še posebej se osredotoča na osebne lastnosti in splošne življenjske situacije tvorcev kozmizma, njihove napredne ideje v dobrobit človeštva in filozofske poglede. Njena raziskovanja bodo v naslednjem letu dostopna v obliki knjige o ruskem kozmizmu namenjeni splošni javnosti.

Na dogodku se bomo dotaknili naslednjih vsebin:

  • Biografija in avtobiografija po življenjskih obdobjih in krajih delovanja
  • Znanstveni dosežki
  • Ruski kozmizem
  • Dela K.E. Ciolkovskega

Za bolj dinamično dogajanje bomo poskrbeli z vključitvijo arhivskih video prispevkov, fotografij, grafik, pa tudi aforizmov in pesmi, pisem in odlomkov iz njegovih del (Na luni, Zunaj zemlje, Zgodba za vnuka Aljošo, Posebnosti iz mojega življenja, Kozmična filozofija, Znanstvena etika…).

Posebni gost Kuzmin Lev Valentinovič (inženir elektrotehnike, specialist za projektiranje anten za vesoljske naprave, ki je dolga leta delal na področju vesoljske industrije).

Veseli bomo vaših vprašanj, komentarjev in dialoga med in po predstavitvi.

 

Program:

18:30 – predavanje in pogovor

20:00 – druženje

21:00 – pogled v nebo

 

Vstop je PROST, prijave pa OBVEZNE (zaradi varnostnih ukrepov ob Covid-19).

 

info@center-noordung.si, 040 300 052