Za posameznike

Vesolje že od nekdaj zelo privlači ljudi različnih starosti, poklicev in razmišljanj. Obisk Centra Noordung bo slehernemu posamezniku približal različna področja vesolja na zanimiv tehnološko dovršen način z pridihom umetnosti. Tisti, ki imate raje interaktivnost in sodobne multimedijske vsebine, pa imamo za vas pripravljene tudi interaktivne aplikacije, s pomočjo katerih boste uživali v raziskovanju vesolja.

Samostojen oglede priporočamo tudi vsem arhitekturnim navdušencem in tistim, ki iščete odmaknjene kraje z zanimivimi posebnostmi.

Mogoči so samostojni ogledi ali vodeni ogledi ob urnikih, kjer se lahko pridružite tudi skupinam. Vodenje traja okrog 50 minut, za samostojni ogled pa si lahko vzamete tudi 2 uri ali več.

V  svet vesolja vas popeljemo z vodenjem skozi razstave v slovenskem, angleškem ali nemškem jeziku.

Poleg tega pa izvajamo tudi različne dogodke, kot so opazovanja neba (Space Night), kulturne prireditve, strokovne konference in srečanja, na katera ste tudi vabljeni. Poglejte naše dogodke v zavihku novice ali sledite naši Facebook strani.

V  primeru, da načrtujete dnevne izlete, lahko pri nas kupite skupne karte z Žičko kartuzijo ali Muzejem premogovništva Velenje. Svetujemo tudi glede ostalih zanimivosti in ponudnikov v ožji destinaciji Rogla-Pohorje.

Poleg obiska Centra Noordung, v Vitanju priporočamo še obisk Beškovnikove Kašče, Etnološkega muzeja Brodej ter Ekološke kmetije Meglič, kjer nudijo degustacije njihovih izdelkov.  Za potešitev lakote se lahko okrepčate v sosednji Gostilni Kuzman, v poletnem času pa tudi na Turistični kmetiji Polenšek, oddaljeni le 1,5 km od Centra Noordung. Zaradi velike zasedenosti pri večjih skupinah priporočamo najavo.

Za vse tiste, ki želite v kraju ostati kakšen dan več, je na voljo nastanitev v Gostilni Kuzman in Apartmajih Borovnik, v bližnji okolici pa v Termah Zreče , na Turistični Kmetiji Urška in v Razpršenem hotelu Slovenske Konjice.

Izjemen arhitekturni dosežek

Poleg vesoljskih vsebin se objekt sam po sebi ponuja za ogled arhitekturnim birojem, arhitektom, študentom  in ostalim, ki jih zanimajo zanimivi sodobni slogi gradnje.

Arhitekturna zasnova stavbe je posebnost vesoljskega centra in omogoča spoznavanje sodobnega dizajna in sloga gradnje. Avtorji zgradbe so prejeli Plečnikovo nagrado za arhitekturo 2013, Zlati svinčnik 2013 in nagrado Trend 2012. Zasnova objekta pa je bila tudi nominirana za Evropsko nagrado Mies van der Rohe za najboljšo sodobno arhitekturo.

Stavba je monolitne betonske strukture, sestavljene iz treh etaž, ki se zlivajo v enovito celoto. Etaže so krožne oblike in jim daje izrazito dinamiko razstavni prostor, ki se pod naklonom vzpenja iz pritličja do galerije. Galerija je pod naklonom, mogoč pa je tudi sprehod na streho, kateri dajejo posebej privlačen videz štiri velike okrogle zastekljene površine s senčili.

Spoštovani obiskovalci,

v soboto, 25.5., vas obveščamo, da bo vodenje ob 10. uri potekalo v nemščini, Center Noordung bo na ta dan odprt do 13. ure.  

Prosimo za razumevanje.

Urnik vodenih
ogledov

REDNI DELOVNI ČAS

 • PONEDELJEK – ČETRTEK
  Od 9. – 16. ure možni samostojni ogledi za posameznike
  in vodeni ogledi za napovedane skupine.
 • SREDA & ČETRTEK
  od 9. do 16. ure – voden ogled ob 11. uri, po predhodni najavi
 • PETEK
  od 9. do 16. ure – vodeni ogledi ob 10., 12. in 14. uri
 • SOBOTA
  od 10. do 15. ure – vodeni ogledi ob 10., 12. in 14. uri
 • NEDELJA
  od 11. do 14. ure – vodeni ogled ob 11. in 13. uri

*Vsak dan sta na voljo VR Noordung in simulator letenja Electra VR.

Rezervacija oziroma najava za ogled je obvezna samo za skupine nad 10 oseb.  Za družine in posameznike rezervacija ni potrebna.

Center Noordung je v večini dostopen tudi gibalno oviranim.

Cenik
ogledov

VODENI OGLED/50 minut
SAMOSTOJNI OGLED/30-50 minut
SKUPNI PAKETI

Pokličite in rezervirajte
voden ogled

+386 40 300 052

E-rezervacije za obisk Centra Noordung

Osnovni podatki: