Electra VR

Ste že kdaj leteli z letalom s hitrostjo 800 km/h nad zemeljskim površjem in  se vprašali, kakšna je Zemlja iz vesolja in kako se upravlja letalo? Preizkusite vesoljski simulator letenja Electra VR.

Simulator simulira letenje s tremi različnimi tipi letal in ponazarja edinstveno znanstvenofantastično vesoljsko plovilo, s katerim doživite pristno izkušnjo opazovanja površja planeta Zemlje in letenja v virtualni tridimenzionalni resničnosti (VR). Doživeli boste občutek letenja kot s pravim letalom. Opazovali boste lahko gore, jezera in morja ali pa naš planet Zemljo z višine vsaj 80 km ter se za trenutek počutili kot pravi pilot oziroma astronavt. Po definiciji ameriške vesoljske agencije NASA se vesolje začne na nadmorski višini 80 km in vsakdo, ki leti nad to višino, postane astronavt.

Simulator je plod slovenskega znanja podjetij Pipistrel, Aereform in Airnet. Zasnovan je na osnovi X-ALPHA simulatorja letenja, izdelanega v Pipistrelu. Letenje temelji na odličnem fizikalnem modelu, ki ga uporabljajo tudi piloti pri učenju pilotiranja pravih letal.