Za družine

Vesolje že od nekdaj zelo privlači ljudi različnih starosti. Predvsem pa so nad njim navdušeni otroci. Da bi ob obisku centra vesoljskih tehnologij celotna družina našla nekaj zase, smo trenutnim relativno zahtevnim razstavam, dodali še vsebine za otroke.

Zaradi zahtevnosti vesoljskih vsebin imajo otroci na voljo zanimive interaktivne vsebine, kot sta VR Noordung in Electra VR, s katerima jim bomo še dodatno povečali navdušenje in znanje o vesolju.

Odraslim pa je poleg aktualnih razstav na voljo še Projekcija Noordung, ki na dopadljiv način predstavi vizionarsko idejo in razmišljanje Hermana Potočnika v luči sodobnega časa.

Priporočamo voden ogled, ki ga prilagodimo starostnim skupinam, zanimanjem in znanju obiskovalcev. Pri samostojnem ogledu pa so razstavam dodane ključne razlage in informacije, ki omogočajo, da vsak posameznik odnese nekaj vrednega zase.

Ne glede na to, ali izberete samostojen ali voden ogled, je vanj vključena tudi galerija z razstavo o Sončnem sistemu in razstavo o Luni. Ob lepem vremenu se ogled zaključi na strehi Centra Noordung, kjer se lahko naredi tudi edinstvena fotografija. Prav tako pa bo počutje izboljšal sprehod okrog stavbe v svežem neoporečnem zraku in okolju.

V primeru da načrtujete dnevne izlete, lahko pri nas kupite skupne karte z Žičko Kartuzijo ali Muzejem premogovništva Velenje. Svetujemo pa tudi glede ostalih zanimivosti in ponudnikov v ožji destinaciji Rogla-Pohorje.

Poleg obiska Centra Noordung v Vitanju priporočamo še obisk Beškovnikove Kašče, Etnološkega muzeja Brodej ter Ekološke kmetije Meglič, kjer nudijo degustacije njihovih izdelkov.

Za potešitev lakote se lahko okrepčate v sosednji Gostilni Kuzman, v poletnem času pa tudi na Turistični kmetiji Polenšek, oddaljeni le 1,5 km od Centra Noordung. Zaradi velike zasedenosti pri večjih skupinah priporočamo najavo obiska.

V Vitanju je možnost nastanitve v Gostilni Kuzman in Apartmajih Borovnik , v bližnji okolici pa v Termah Zreče, na Turistični Kmetiji Urška in v Razpršenem hotelu Slovenske Konjice

Spoštovani obiskovalci,

v soboto, 25.5., vas obveščamo, da bo vodenje ob 10. uri potekalo v nemščini, Center Noordung bo na ta dan odprt do 13. ure.  

Prosimo za razumevanje.

Urnik vodenih
ogledov

REDNI DELOVNI ČAS

 • PONEDELJEK – ČETRTEK
  Od 9. – 16. ure možni samostojni ogledi za posameznike
  in vodeni ogledi za napovedane skupine.
 • SREDA & ČETRTEK
  od 9. do 16. ure – voden ogled ob 11. uri, po predhodni najavi
 • PETEK
  od 9. do 16. ure – vodeni ogledi ob 10., 12. in 14. uri
 • SOBOTA
  od 10. do 15. ure – vodeni ogledi ob 10., 12. in 14. uri
 • NEDELJA
  od 11. do 14. ure – vodeni ogled ob 11. in 13. uri

*Vsak dan sta na voljo VR Noordung in simulator letenja Electra VR.

Rezervacija oziroma najava za ogled je obvezna samo za skupine nad 10 oseb.  Za družine in posameznike rezervacija ni potrebna.

Center Noordung je v večini dostopen tudi gibalno oviranim.

Cenik
ogledov

VODENI OGLED/50 minut
SAMOSTOJNI OGLED/30-50 minut
SKUPNI PAKETI

Pokličite in rezervirajte
voden ogled

+386 40 300 052

E-rezervacije za obisk Centra Noordung

Osnovni podatki: