Problem vožnje po vesolju – Raketni motor

Avtor: Herman Potočnik Noordung
Field publisher Slovenska Matica

Slovenci imamo enega samega zares velikega pionirja moderne raketne in vesoljske tehnike, inženirja Hermana Potočnika (1892 - 1929). Potočnikova knjiga, obsegajoča 245 strani, ter 100 risb in slik istega avtorja. Slovenski prevod nemškega izvirnika Das Problem der Befahrung des Weltraums - der Raketen-Motor je izdala Slovenska matica leta 1986, ponatis pa je bil izdan leta 1999. Ta vizionarna knjiga prikazuje zelo dobro utemeljene zamisli potovanja in bivanja v vesolju, kar je bilo za tisti čas nepojmljivo in še danes ni povsem uresničeno. Zato je pričakovati, da bodo po knjigi segli bralci različnih interesov; nekateri jo bodo prebirali zaradi zgodovinske zanimivosti, drugi zaradi tehničnih rešitev, tretji pa kot zanimiv humanistično futuristični prispevek k človeškemu osvajanju vesolja.

Cena: 25,00 €

Moj prvi zvezdni atlas

Avtor: Bojan Kambič
Field publisher Cambio

Atlas je primeren za vse začetnike, ki se podajate v svet astronomije, za starše z nadobudnimi otroki, ki jih zanima dogajanje na nebu, tabornike, pohodnike in konec koncev tudi za resne opazovalce. Atlas je plastificiran in odporen na vlago, tako ga lahko brez skrbi odnesete pod nočno nebo. V zvezdnem atlasu je 12 mesečnih kart s prikazom neba ob meridijanu od juga do severa. Za lažje učenje in orientacijo pa so prikazane navidezne povezave med glavnimi zvezdami v ozvezdjih.

Cena: 26,90 €

Glej jih zvezde v letu 2019

Avtor: Guillaume Cannat
Field publisher Cambio

Knjiga v besedi in sliki nazorno predstavlja zanimivejša dogajanja na našem nebu v letu 2019. Knjiga je namenjena opazovalcem brez teleskopov, ki uživajo v naravi in opazovanju nočnega neba brez uporabe vrhunskih tehnoloških pripomočkov.

Cena: 23,90 €

Raziskujmo OZVEZDJA z daljnogledom 10×50

Avtor: Bojan Kambič
Field publisher Cambio

Knjiga je namenjena vsem, ki vas zanima astronomija, si želite izvedeti kaj vse se skriva v ozvezdjih na našem nočnem nebu ali pa si želite samo zanimivega branja. Knjiga je odličen pripomoček za vse začetnike in še lepše darilo za vse pridne šolarje. Knjiga bo odličen pomočnik pri prepoznavanju ozvezdij galaksij, meglic in drugih nebesnih teles.

Cena: 42,00 €

Vrtljiva zvezdna karta

Avtor: revija Spika
Field publisher Spika

Je praktičen pripomoček za začetnike in za izkušene astronome. S Spikino vrtljivo zvezdno karto lahko za katerikoli dan in uro enostavno ugotovimo, katera ozvezdja in zvezde vidimo v tistem trenutku na nebu.

Cena: 10,00 €

Naročilo knjige

Izberite naslov knjige, ki jo želite kupiti

Osnovni podatki:

Pakiranje in poštnina:
- od 1 do vključno 4 knjige 5,00 €,
- od 5 do vključno 9 knjig 10,00 €,
- od 10 knjig dalje 20,00 €.

Vse cene vključujejo DDV.

Poglejte še ostale prodajne artikle