#MojaSlovenija – Romantično vesolje na podeželju

Field author Center Noordung, EKO glamping Brodej
Field publisher Center Noordung

Romantični izlet v vesolje na podeželju. Pravljična pustolovščina, ki vas vodi v svet pionirjev vesoljskih tehnologij. Spoznajte umetnost izdelovanja gosli pri mojstru Skazi ter etnološko zbirko pri Brodej. Prepustite se, da vas razvaja umetnost.   Paket vključuje: 2x voden ogled Centra Noordung   Virtualno doživetje (2x VR Noordung – sprehod med planeti, 2x Electra VR - simulator letenja).   Raziskovanje mesta in vitanjskih vodnjakov   Doživetje v goslarskem ateljeju Skaza   Spoznavanje zbirke starih predmetov in ljudskega izročila na prelepi ekološki kmetiji, kjer je ohranjena dediščina kmečkega podeželja (etnološki muzej Brodej)   1x nočitev z zajtrkom za 2 osebi v EKO Glamping Brodej - s pogledom v jasno zvezdnato nebo. 

Field price 285,00 €

#MojaSlovenija – Vesolje v osrčju pohorskih gozdov

Field author Center Noordung, Gostilna Smogavc
Field publisher Center Noordung

Izlet v vesolje in v osrčje pohorskih gozdov. Aktivna družinska pustolovščina, ki vas vodi v zgodbe pionirjev vesoljskih tehnologij ter življenje in delo Hermana Potočnika Noordunga. Pozabite za trenutek na vsak dan in uživajte drugačnost. Paket vključuje: 

 • Družinski voden ogled Centra Noordung. Spoznajte Hermana Potočnika Noordunga, slovenske in evropske vesoljske programe, življenje v vesolju, Luno, planete...  
 • Virtualno doživetje za vso družino (4x VR Noordung – sprehod med planeti, 4x Electra VR - simulator letenja).  
 • 1x nočitev z zajtrkom v Gostilni Smogavc  - Na kmetiji Smogavc, ob robu slikovite pohorske vasice Gorenje pri Zrečah, vam nudijo domačo lokalno kulinariko, obogateno s sezonskimi okusi, katerih sestavine pridelajo na svoji kmetiji in okoliških kmetijah, namestitve v sobah s pridihom pohorskega sloga ali sodobno opremljenih in prostornih apartmajih na turizmu na kmetiji. 

Field price 198,00 €

#MojaSlovenija – Pokušina domačih dobrot v vesolju

Field author Center Noordung, Turistična kmetija Arbajter
Field publisher Center Noordung

Vikend doživetje pristne pohorske pokrajine in druženje z jeleni na Kmetiji Arbajter ter raziskovanje interaktivnih vsebin Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju vas ne bo pustilo ravnodušnih.     Vsebina paketa:  Družinski voden ogled Centra Noordung. Spoznajte Hermana Potočnika Noordunga, slovenske in evropske vesoljske programe, življenje v vesolju, Luno, planete...  Virtualno doživetje za vso družino (4x VR Noordung – sprehod med planeti, 4x Electra VR - simulator letenja).  Pogostitev na strešni terasi Centra Noordung z dobrotami ekološke kmetije Iršič Meglič.  2x nočitev na Kmetiji Arbajter  Kmetija, kjer vedo, kaj je potrebno in pomembno za zdravo življenje. Odrasli prihajajo na sončno stran Pohorja, ko si zaželijo dobro domačo hrano, mir, počitek in tišino v objemu pohorskih gozdov. Sprehodov mimo še pitnih pohorskih voda, nabiranje zelišč, gozdnih sadežev v lastnem gozdu Arbajterjevih in lep razgled po Dravinjski dolini. Družine z otroki pa si lahko napravijo v gozdu pastirsko hišico, uživajo s kužkom in muco, ovčko ali kozo. 

Field price 375,00 €

#MojaSlovenija – Od vesolja do tradicije – družinsko doživetje

Field author Center Noordung, EKO Kmetija Urška
Field publisher Center Noordung

Doživetje pristne pohorske pokrajine na Kmetiji Urška in interaktivnih vsebin Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju vas ne bo pustilo ravnodušnih. Pustite razvajati vse svoje čute v vesolju narave.  Vsebina paketa:  Družinski voden ogled Centra Noordung (2 odrasla + 2 otroka). Spoznajte Hermana Potočnika Noordunga, slovenske in evropske vesoljske programe, življenje v vesolju, Luno, planete in še več.    Virtualno doživetje za vso družino (4x VR Noordung – sprehod med planeti, 4x Electra VR - simulator letenja)   Družinsko kosilo v Gostilni Kuzman   2x pol penzion na Kmetiji Urška   Kmetija kjer vse vrvi od življenja. Narava bo postala vaš dom, krožnik pa kot cvetlični vrt. Ljubezen do živali in zemlje bo v vas.      

Field price 550,00 €

Od vesolja do tradicije (#OkusiRogle)

Field author Center Noordung
Field publisher Center Noordung

Enodnevno doživetje pristne pohorske pokrajine in interaktivnih vsebin Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju vas ne bo pustilo ravnodušnih. Aktivna pustolovščina, ki vas vodi po poteh vitanjskih vodnjakov, domačih kašč, violinskih strun, lokalnih zelišč in opazovanja vesolja. (za manjše in večje skupine) Vodeni ogled razstav Centra Noordung Simulator letenja VR Noordung (Sprehod po vesolju) Osvežitev na strehi Centra Noordung z domačimi zeliščnimi namazi, čaji in likerji ekološke kmetije Iršič po domače Meglič z oznako Okusi Rogle. Odrasli bodo lahko poskusili tudi grenčino Noordung. Učna pot – Vitanjski vodnjaki in ogled Vitanja Goslarski atelje Skaza Beškovnikova kašča s preužitkarsko hišo Ob koncu doživetja vam bodo pripravili še domačo pogostitev. Za skupine od 8 oseb naprej je potrebna rezervacija.

Field price 61,00 €

Rojstni dan v vesolju

Field author Center Noordung
Field publisher Center Noordung

Praznovanje rojstnega dne v vesolju.

 • 10 do 20 otrok
 • od 7 let naprej
 • 120 minut
 • mini ogled razstav
 • delavnica v sobi Vesolje 360
 • animacija v dvorani s karticami VESOLJE
 • suhi prigrizki in sok (glasba)
CENA: do 15 otrok - 20€/otroka Za prilagojeno ponudbo nas kontaktirajte na info@center-noordung.si.

Field price 20,00 €

Opazovanje neba (Space Night)

Field author Center Noordung

Opazovanje neba na strehi Centra Noordung.

 1. Strokovno predavanje profesorja IGORJA ŽIBERNE.
 2. Osvežitev (prigrizki in pijača).
 3. Opazovanje neba na strešni terasi Centra Noordug.
Cena na osebo. Za skupino 15 oseb organiziramo opazovanje na vam želeni datum. Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte na info@center-noordung.si.

Field price 20,00 €

Od vesolja do tradicije (#MyWay)

Field author Center Noordung, EKO Kmetija Urška

Vikend doživetje pristne pohorske pokrajine na Kmetiji Urška in interaktivnih vsebin Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju vas ne bo pustilo ravnodušnih. Aktivna družinska pustolovščina, ki vas vodi po poteh vitanjskih vodnjakov, domačih kašč, violinskih strun, domačega kruha, lokalnih zelišč, opazovanja vesolja, sankanja po pohorskih strminah. Vikend, ki ga  boste želeli ponoviti vsako zimo.   DRUŽINSKE AKTIVNE POČITNICE za 4 osebe (2 odrasla in 2 otroka), 2 noči, polni penzion. Prvi dan: ogled Centra Noordung in interaktivnih aplikacij, ogled življenja in dela na ekološki kmetiji Meglič (domač golaž), sprehod/sankanje/opazovanje zvezd Drugi dan: ogled izdelovanja violin v goslarskem ateljeju Skaza, ogled Beškovnikove kašče (prikaz pobiranja mravljičjih jačec, domača hladna suhomesna malica), Krožna učna pot po Vitanju (mesto in vodnjaki) * Prevoz od nastanitve na oglede in vodenje na vseh destinacijah sta vključena v ponudbo. Več o doživetju na tej povezavi.    

Field price 690,00 €

Rezervacija doživetja

Izberite doživetje

Osnovni podatki:

Vse cene vključujejo DDV.

Poglejte še ostale prodajne artikle

Skip to content