V obzorjih kozmosa

Raziskovanje vesolja je v zadnjih sedemdesetih letih z razvojem tehnologij doseglo mnoge nove mejnike na področju opazovanja Zemlje, Osončja ter bližnjega (in globokega) vesolja.

Spoznali boste najznamenitejša vesoljska teleskopa Hubble in James Webb ter raketo Saturn V, ki je na Luno popeljala prve astronavte, in raketni sistem Sojuz, najstarejši in največkrat uporabljen raketni sistem v zgodovini.

Spoznajte, kakšno je življenje na Mednarodni vesoljski postaji, kakšno hrano jedo astronavti in kako se soočajo z izzivi bivanja v breztežnosti. S pomočjo interaktivne aplikacije boste raziskali tudi Luno in spoznali misije njenega osvajanja ter najnovejše rakete, teleskope in robotska vozila, ki se uporabljajo za raziskovanje vesolja.

Razstavni prostor zaokrožuje razstava Raziskovanje rdečega planeta – atraktivni svetlobni panoji ponujajo zgodovinski pregled raziskovanja in najpomembnejših odkritij na Marsu, ki že od nekdaj močno buri človeško domišljijo. Na ogled so makete nekaterih robotskih vozil, s katerimi človeštvo raziskuje sosednji planet.

 

Avtorstvo

Avtor razstave: Center Noordung

Skip to content