Slovenija v vesolju

Slovenija tudi na svetovni ravni pušča močan pečat v vesoljski industriji. Spoznajte dosežke slovenskih podjetij na področju vesoljske znanosti in tehnologije.

Razstava Slovenija v vesolju predstavlja uveljavljena slovenska podjetja, ki že več let uspešno delujejo v vesoljski industriji: Dewesoft, Sinergise, Cosylab, SkyLabs, Vesolje-SI in druga podjetja ter ustanove s tega področja, ki jih razstava prikazuje na atraktivni video steni. S pomočjo interaktivne aplikacije boste izvedeli vse o dosežkih, storitvah in produktih teh svetovno znanih slovenskih podjetij.

S pomočjo satelitskih posnetkov in aplikacije Display Wall boste lahko raziskali cel svet. Preizkusili se boste lahko tudi v vodenju avtonomnega robota SARA (Slovenian Arachnid Robot Adventurer), s katerim boste raziskali površje Lune.

Eden (naj)večjih slovenskih dosežkov na področju vesoljske znanosti je prav gotovo izstrelitev prvih slovenskih satelitov, ki sta v vesolje poletela septembra 2020. Na razstavi je predstavljena maketa enega izmed dveh izstreljenih slovenskih satelitov – TRISAT, na panelu pa si lahko več preberete tudi o drugem satelitu – NEMO-HD. Oba sta plod slovenskega znanja in razvoja.

 

Avtor razstave: Center Noordung

Video vsebine: Svetlana Dramlić (Rosa produkcija, d.o.o.), Nika Teraž (Center Noordung)

Skip to content