Misteriozno vesolje

Vesolje buri našo domišljijo že tisočletja. Kaj to dejansko je? Kako je nastalo? Koliko v resnici vemo o njem? Odgovore boste našli na razstavi Misteriozno vesolje.

Človeštvo se močno prizadeva raziskati vesolje in o njem že ogromno ve, pa vendar je to znanje  kot le drobna kapljica poznanega v oceanu neznanega. O nastanku vesolja smo daleč največ izvedeli v zadnjem stoletju, pa vendar vse skupaj ostaja velika misteriozna skrivnost, ki še danes navdihuje in zaposluje največje ume astronomije. Razstava ponuja pregled glede na trenutno poznavanje nastanka in razvoja vesolja, njegov življenjski krog oziroma življenjski cikel zvezd.

Vpogled v starost vesolja seveda poraja tudi vprašanja o njegovem koncu.  Glede konca vesolja obstajajo različne teorije. Razstava vam bo razkrila mnoge zanimivosti o galaksijah, med drugim seveda tudi o naši Rimski cesti, v kateri se skrivajo zvezde najrazličnejših formatov. Primerjali jih boste lahko po velikosti in bili priča spektakularni vizualizaciji velikega poka in življenjskega cikla zvezd – tako boste lahko začeli odkrivati, kaj se skriva pod tančico misterioznega vesolja.

Skip to content