Herman Potočnik Noordung

Spoznajte Hermana Potočnika Noordunga. Pionirja vesoljskih znanosti in vizionarja še neuresničene ideje Mednarodne geostacionarne vesoljske postaje z umetno gravitacijo  – BIVALNO KOLO.

Temeljna razstava je posvečena pionirju vesoljskih znanosti Hermanu Potočniku Noordungu. Spoznajte in razširite svoja obzorja z obiskom razstave o slovenskem znanstveniku, kateri je s svojo edino knjigo PROBLEM VOŽNJE PO VESOLJU – RAKETNI MOTOR in s svojim vizionarskim gledanjem ter razmišljanjem pustil velik pečat v zgodovini na področju razvoja vesoljskih tehnologij. V sklopu vodenega ogleda na tem delu razstave je predstavljena življenjska pot Hermana Potočnika Noordunga in njegova povezava z Vitanjem.

Seznanimo in »dotaknemo« se tudi določenih segmentov in idej iz njegove knjige. Razstava zajema tudi predstavitev najznamenitejše vizionarske ideje Hermana Potočnika Noordunga – BIVALNO KOLO oziroma vesoljska postaja na geostacionarni orbiti.

Prav tako je na ogled edinstvena knjižna zbirka prevodov in izdaj Potočnikovih knjig vključno s prvim originalnim izvodom v nemškem jeziku z naslovom DAS PROBLEM DER BEFAHRUNG DES WELTRAUMS – DER RAKETEN MOTOR iz leta 1929.

 

Avtorstvo

avtor razstave: Primož Premzl