ASIS – Alpska strategija družbenega inoviranja

Z ASIS projektom, sofinanciranim s strani Interreg Alpine Space programa, bomo s pomočjo močnega partnerstva poskrbeli za razvoj strateških usmeritev pri vzpostavljanju družbenih inovacij v Alpski regiji.

Enajst priznanih partnerjev, ki pokrivajo celotno Alpsko regijo, se bo osredotočilo na področje specifičnega cilja 1 krepitve inovacij v Alpski regiji. Vsebina projekta bo vezana na področje vzpostavitve strategije za pospeševanje družbenih inovacij. Cilj projekta je, da se v regiji razišče področje družbenega inoviranja, ustrezno predstavi razumevanje in neposredno vključi v izvajanje čim več ključnih deležnikov.

Kot končni rezultat projekta pa bomo postaviti konkretne predloge, na osnovi katerih se bodo lahko oblikovale nadaljnje lokalne, regionalne in nacionalne politike, s katerimi bo mogoče trajnostno spodbujati področje družbenih inovacij.

Poleg projektnih partnerjev bo v izvajanje vključenih še 16 vplivnih opazovalcev kot so pristojna ministrstva, občine, regionalne razvojne inštitucije, predstavniki mest in druge podporne inštitucije.

Trajanje projekta: 17. aprila 2018 – 18. aprila 2021

Partnerstvo:

  • Univerza Lyon (Francija) vsebinski koordinator in Oxalis (Francija) finančni koordinator
  • Projektni partnerji: Fachhochschule Koroška (Avstrija), Steinbeis 2i (Nemčija), RA Kozjansko (Slovenija), Občina Torino (Italija), Gospodarska zbornica Torino (Italija), Mesto Lyon (Francija), Avstrijski mednarodni inštitut za standardizacijo (Avstrija), Univerza uporabne znanosti in umetnosti južna Švica – SUPSI (Švica) in Center Noordung (Slovenija)
  • 16 priključenih opazovalcev

 

 

Več informacij na: alpine-space.eu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja