Zaključni dogodek Evropskega tedna mobilnosti Vitanje 2021

Evropski teden mobilnosti in spremljevalne aktivnosti, ki smo jih pripravili partnerji projekta v tem letu, so se zaključili z dogodkom 22.10. v Centru Noordung, kamor smo povabili 2 strokovnjaka s področja trajnostne mobilnosti:

doc. dr. Uroš Kramar (Fakulteta za logistiko, UM), ki je predstavil oblikovanje modela in pristopa k celovitejšemu planiranju urbanega mobilnostnega sistema. Pri planiranju urbanega mobilnostnega sistema se srečujemo z izzivi, kako nasprotujoče, včasih konfliktne cilje in želje objektivno vključimo v mobilnostne plan. Predstavljen je bil nov pristop k celovitejšemu planiranju urbanega mobilnostnega sistema.

Janez Križan (direktor razvoja in inovacij pri AMZS), ki nam je predstavil najnovejšo inovativno aplikacijo NOMO – NOMO je brezplačna intuitivna in uporabniku prijazna storitev, ki omogoča preprosto in učinkovito zagotavljanje dnevnih potreb po mobilnosti posameznika in hkrati prihranek denarja, časa in zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Predstavniki podjetja Griffin pa so pripeljali in nam omogočili testno vožnjo električnih koles, katera smo z velikim veseljem vozili po večnamenski dvorani ter razstavah Centra Noordung.

 

 

Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.