Poštna znamka in razglednica TRISAT

Univerza v Mariboru je po več kot desetletju raziskav in razvoja skupaj s slovenskim podjetjem SkyLabs uspešno utirila satelit TRISAT. S to pomembno prelomnico v zgodovini slovenskega naroda smo se vpisali med vesoljske nacije. Gre za izjemen dosežek slovenske znanosti, tehnologije in gospodarstva, saj smo si drznili na pot v vesolje.
Ob tej priložnosti je Univerza v Mariboru izdala poštno znamko in razglednico s podobo in uradnim znakom satelita TRISAT. Izdana je bila omejena naklada 500 poštnih znamk, pri tem uradni znak satelita TRISAT kot registrirana in zaščitena blagovna znamka Univerze v Mariboru preprečuje ponatis.

Poštna znamka je vrednosti C in velja za pisemske pošiljke namenjene tudi mednarodnemu prometu. Če želite dopolniti osebno filatelistično zbirko, poslati razglednico prijateljem ali jo hraniti doma kot spomin na zgodovinski dosežek Republike Slovenije, ju lahko kupite v Centru Noordung ali v naši spletni trgovini (ikona zgoraj desno). Cena znamke znaša 2 EUR, razglednice pa 1 EUR.