Teden mobilnosti v Vitanju

Občina Vitanje, v sodelovanju z Osnovno šolo Vitanje in Centrom Noordung Vitanje,

v času od 16. do 22. septembra 2020, izvaja Evropski teden mobilnosti 2020 v Vitanju.

V okviru tega tedna načrtuje, z Osnovno šolo Vitanje, izvedbo sklopa Pešbus, z namenom, da se obnovijo stare in varne šolske poti, po katerih bodo otroci prihajali v šolo peš.

V sredo, 16. septembra, se z novinarsko konferenco ob 13.35 uri, začne izvedba Pešbusa, izpred Osnovne šole Vitanje; aktivnosti, z informiranjem otrok o lokaciji pešbus kažipotov, ter informiranja občanov občine, se bodo odvijale vsak dan, vse do torka, 22. septembra, ko bo ob 13.35 uri tudi zaključna podelitev nagrad za vse otroke in spremljevalce.

 

V okviru sklopa Peš kažipoti naslednje aktivnosti, bo v sredo, 16. septembra ob 15.15 uri, začetek vodenega ogleda vodne učne poti s Peš Kažipoti, z elementi interpretacije Od kapljice do reke, za novinarje, v četrtek, 17. septembra, izvedba peš vodenega ogleda vodne učne poti za občane in ozaveščanje o pomenu hoje ter trajnostnih oblik mobilnosti, v petek, 18. septembra, ob 13.30 uri izvedba peš vodenega ogleda vodne učne poti za šolarje oddelkov podaljšanega bivanja OŠ Vitanje, ter v torek, 22. septembra 2020, v dopoldanskem času izvedba peš vodenega ogleda vodne učne poti za šolarje OŠ Vitanje.

Vse dni bo ob pohodih, potekalo ozaveščanje o pomenu hoje ter trajnostnih oblik mobilnosti, ter informaciji prebivalcem, kako blizu so pomembnejše lokacije v kraju.

Aktivnosti se bodo izvajale v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so financirane s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za infrastrukturo, v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe.

#trajnostnamobilnost

#evropskitedenmobilnosti

#samo1planet

#care4climate

#sptm