NASA Space Apps Challenge 2020 v Sežani

Tudi letos bo Inkubator Sežana v okviru svetovnega tedna vesolja OZN organiziral NASA International Space Apps Challenge 2020. Gre za največji 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton –  za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA – National Aeronautics and Space Administration, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu.
Namen in cilj hekatona je sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije.
Letos bo zaradi epidemije COVID 19 potekal virtualno, in sicer od 2. do 4. 10. 2020. 
Ciljne skupine so širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, skratka vsi z želijo razvijati nove ideje in rešitve, ne glede na starost in izobrazbo. Pričakovano število udeležencev je 30.
Posamezniki in ekipe se lahko prijavijo na https://2020.spaceappschallenge.org/locations/se%C5%BEana/welcome.
Več informacij: info@inkubator.si