Tesla napolnil dvorano v Vitanju

“Če ne veste, kako naprej, opazujte naravo. Dala vam bo jasne odgovore in navdih.”

Prihaja pravi čas za Nikolo Teslo?

Predavanje “Teslova duhovnost in njegova moralna načela v luči etike sodobne znanosti” g. Mirana Perhavca je poželo velik uspeh, večkraten glasen aplavz in številna vprašanja poslušalcev. Nedvomno je to pokazalo, da smo morda zdaj le pripravljeni na vse kar nam je zapustil genij in vizionar Nikola Tesla.

Tako celovitega in poglobljenega predavanja že lep čas ni bilo. Spoznavati Teslo skozi več kot desetletno poglobljeno in, po videnem ter slišanem včeraj, tudi dušno poslansko raziskovanje g. Perhavca, je vsekakor nekaj, kar se dotakne. Pred nas namreč postavlja Teslo, njegovo delo in življenje v jasni podobi, visoko kredibilno, hkrati pa z vso strastjo predaja Teslova ključna sporočila človeštvu.

Tesla se je skozi svoje zorenje vse jasneje zavedal, da tudi to, da so ga ustavili, deluje v skladu z višjimi zakoni: “Moj projekt so upočasnili zakoni narave. Svet na to ni bil pripravljen. Vse je bilo daleč pred svojim časom. Vendar pa bodo isti zakoni na koncu prevladali in dosegli izreden uspeh.”

Njegov zadnji stavek se dotakne. Da, prav ti isti zakoni so neizpodbitni. Naravni. In to pomeni, da bodo prevladali. Ne glede na to, kako temno je trenutno…. se mi vse bolj zdi, da smo danes v času, ki…lahko prinese ponovno ‘rojstvo Tesline zapuščine’, saj je čutiti, da lahko na njej zgradimo novi svet. Če le bomo dovolj razširili svojo zavest, da je bomo vredni.

 

(povzeto po FB zapisu Andreje Cepuš z dne 4.7.2020)