Uspešna izvedba konference vesoljske tehnologije za digitalizacijo gospodarstva

Z našim ponosom in pozitivnimi odzivi udeležencev se je v Centru Noordung končal 2 dan mednarodne konference Vesoljske tehnologije za digitalizacijo gospodarstva. Konferenco so slavnostno odprli visoki gostje in sicer Minister za gospodarski razvoj in tehnologije Zdravko Počivalšek, Minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacija Nikolai Anatolyevich Nikiforov, Minister za javno upravo Boris Koprivnikar, veleposlanik Ruske federacije Doku Zavgaev in župan občine Vitanje Mirko Polutnik.

Dogodek sta minister Počivalšek in Nikiforov izkoristila tudi za bilateralni sestanek na katerem sta se pogovarjala o krepitvi sodelovanja na gospodarsko tehnološkem področju.

Vsebino konference pa so zelo strokovno zastavili predstavniki Roscosmosa, Euroconsult, Skolkovo Foundation, ESA, MGRT, MIZŠ in predstavniki inštitucij znanja in visoko tehnoloških podjetij kot so Skylabs, Vesolje SI, Dewesoft, Cosylab, Sputnix, Sinergise, Balmar in drugi, ki so predstavili najnovejše dosežke na področju razvoja vesoljskih tehnologij, razvoja satelitov, merilnih sistemov, procesiranja velikih količin podatkov, digitalnih in komunikacijskih tehnologij.

Za sam Center Noordung je konferenca imela širši pomen v smislu odskočne deske za poživitev vsebin in sklepanja partnerstev na osnovi katerih bo zavod znova zaživel in privabljal obiskovalce. Interes za sodelovanje tako s strani Ruske federacije, podjetij in ESE je velik, z izraženimi zelo pozitivnimi vtisi in navdihom glede našega poslanstva. Se veselimo sodelovanja!

Ekipa Centra Noordung se zahvaljuje vsem pri organizacijo predstavnikom MGRT, SPIRIT Slovenija, Roscosmus in ostalim, ki so bili kakorkoli vključeni pripravo dogodka.